Vezetői tréning I.

A program célja, hogy a frissen kinevezett vezetők megismerjék és gyakorolják azokat a helyzeteket, amelyek egy csoport irányítása során felmerülhetnek. További cél, hogy felismerjék vezetői erősségeiket, gyengeségeiket, és hogy átfogó képet kapjanak a vezetői tevékenységéről.

Kiknek szól? Újonnan kinevezett vezetőknek, illetve olyan munkatársaknak, akikben feletteseik szerint van vezetői tehetség.

A program tartalma: A résztvevők a program során olyan gyakorlatokat és feladatokat oldanak meg, amelyek eredményeképpen fény derül vezetői képességeik erősségeire, s azokra a területekre is, ahol fejlődniük kell. Az elméleti oktatás során vezetéselméleti törvényszerűségeket ismernek meg és dolgoznak fel. Ezek az ismeretek tudatos vezetői tevékenységük alapját képezi.

Vezetői tréning II.

A program célja, hogy továbblépési lehetőséget nyújtson a kommunikáció, a csoportdinamika és a motiváció területén, segítséget nyújtson a delegálásban és az időgazdálkodásban.

Kiknek szól? Tapasztalattal rendelkező vezetők számára.

A program tartalma: A program a „3+1” törvényszerűségeinek felhasználásával, a felismertetés módszerét alkalmazva vezeti a résztvevőket olyan tapasztalatokhoz, amelyek lehetővé teszik számukra azoknak a változtatásoknak az elindítását, amelyek hatékonyságuk és vezetői eredményességük javulásához vezet.

Vezetői tréning III.

A program célja: Vezetői tennivalók és tudnivalók megismerése és gyakorlása a változásmenedzsment és a motiváció területén

Kiknek szól? Vezetőknek, akik a pénzbeli motiváción kívül egyéb motivációs eszközöket keresnek, s akiknek a feladatuk a menedzsment változtatási koncepcióinak kidolgozása illetve végrehajtása.

A program tartalma: A résztvevők az elméleti oktatás során (többek között) megismerik a változtatás és a motiváció lehetőségeit, s az ezzel kapcsolatos vezetői tennivalókat. Szimulációs gyakorlataink segítségével a résztvevők konkrét helyzetekben konkrét vezetői szituációba kerülnek, ahol a felettesek és a munkatársak felé történő helyes kommunikációt és magatartást próbálhatják és alakíthatják ki a változásmenedzsment ill. a motiváció területén.

Kapcsolódó blogbejegyzés:
Stratégák és taktikusok